VAPOR GRAN

PROYECTO DE URBANIZACION



EN TRADUCCION

Trabajo
Dirección
Población
Provincia
Promotor
P.E.M.
Estado
Superficie

Proyecto de ejecución
Vapor Gran
Terrassa
Barcelona
Ayuntamiento de Terrassa
--
No se interviene en la obra
39.370m2

L'àmbit d'actuació del projecte d'urbanització comprèn una superfície total de 39.370 m2 de la gran àrea industrial que des del c/ Portal Nou, arriba fins a la carretera de Montcada, al centre històric de Terrassa.
Es proposa la configuració dels espais lliures d'ús públic resultants de l'ordenació volumètrica aprovada en el Pla Especial ACMU Vapor Gran, per afavorir l'accessibilitat d'aquest espai, ara tancat cap a la ciutat, especialment cap al centre històric ja peatonalizada. El tractament dels nous espais lliures atendrà especialment el criteri d'aconseguir una òptima relació entre les noves edificacions i els edificis històrics a conservar. La formalització d'aquest nou espai pretén a més de promoure una nova polaritat cap als nous sectors a rehabilitar cap al sud, convertint l'àrea del Vapor Gran en un tram important d'aquest nou eix de vianants que permetrà l'extensió de l'àrea comercial i cultural cap a les noves implantacions urbanístiques més al Sud.
Els paviments utilitzats també reconeixen aquesta successió d'espais, alternant els paviments de maó a sardinell i pedra natural a les àrees de recorregut de vianants i la gran plaça central, amb paviments de formigó tractat a les zones perimetrals més properes als vials de circulació rodada o d'accés més restringit.