PLAZA ESTACION DE LOVAINA

EQUIPAMIENTOS URBANOS



EN TRADUCCION

Trabajo
Dirección
Población
País
Promotor
P.E.M.
Estado
Superficie

Proyecto de ejecución
Plaza de la Estación
Lovaina
Bélgica
--
--
No se interviene en la obra
75.00m2

En col·laboració amb l'arquitecte Manuel de Solà-Morales es va redactar el projecte de reordenació de la Martelarenplein, plaça de l'estació de Lovaina. La intervenció es fonamenta en el soterrament del trànsit de vehicles per potenciar el caràcter peatonal de la plaça. La presència de les estacions de tren i autobusos, complementades per l'aparcament subterrani proposat, converteixen a la nova plaça en un intercanviador modal capaç d'assumir la futura presència de l'estació d'autobús del tren d'alta velocitat.
Degut a la proximitat de les edificacions circumdants, el programa de treballs es va plantejar mitjançant l'execució de murs pantalla, previs a l'excavació l'aparcament i vials subterranis. La tipologia bàsica de l'estructura queda definida mitjançant una retícula de 10,20 x 8 m de pilars de formigó armat que suporten sengles lloses Postesades que conformen els forjats del nivell -1 i de la base de la posterior urbanització de la plaça.
Cal destacar l'original solució de la rampa de vianants, que comunica el nivell de la plaça amb el túnel d'accés a les andanes en superfície, resolta mitjançant una secció tipus calaix penjada dels diferents forjats.