RONDA DE CALVIA

INFRAESTRUCTURAS VIARIAS



EN TRADUCCION

Trabajo
Dirección
Población
Provincia
Promotor
P.E.M.
Estado
Superficie

Proyecto de ejecución
Ronda de Calviá
Calviá
Mallorca
Ayuntamiento de Calvià
--
No se interviene en la obra
--

La Via Parc de Calvià sorgeix com a proposta innovadora i alternativa a la necessitat de prolongació de l'autovia PM-1 que actualment uneix la ciutat de Palma amb Palmanova al municipi de Calvià. La carretera C-719, prolongació de la PM-1 fins andratx suporta un dels tràfics de major intensitat de l'illa de Mallorca, amb més de 30.000 vehicles/dia. La presència d'enllaços i connexions a nivell, a l'actual carretera, provoca un alt nivell d'accidentalitat, incompatible amb els criteris mínims de seguretat viària.
El projecte de prolongació de l'autovia es desenvolupa com una proposta integral en la qual a més d'un traçat viari d'alta capacitat, amb les condicions necessàries de seguretat i fluïdesa de trànsit, s'incorporen altres elements de mobilitat alternativa, peatonal i ciclista, integrats en el corredor actual. Aquest vial no motoritzat, d'uns 6 km de recorregut, unirà Palmanova i Peguera com a continuïtat del Passeig Calvià ja construït.
El concepte de Via Parc sorgeix de la necessitat de compatibilitzar una nova infraestructura viària en un corredor existent molt vinculat als usos del territori com a element estructurador de tots els espais singulars, zones verdes i nuclis de població, adoptant criteris de via urbana amb un marcat caràcter integrador de l'entorn i afavorint a més una circulació relaxada d'alta capacitat.