MOLL DE LA FUSTA

EQUIPAMIENTOS URBANOS
Remodelación del aparcamiento y el mirador del Moll de la Fusta




EN TRADUCCION

Trabajo
Dirección
Población
Provincia
Promotor
P.E.M.
Estado
Superficie

Proyecto de ejecución y Dirección de obra
Moll de la Fusta
Barcelona
Barcelona
Barcelona Regional (Ayuntamiento Barcelona)
--
Finalizada noviembre 2004
45.000m2

La remodelació del Moll de la Fusta està orientada a potenciar el caràcter de passeig, desplaçant a un segon terme les activitats fixes que es desenvolupaven als pavellons existents. Per assegurar la continuïtat física i visual del nou espai es cobreixen els lluernaris de ventilació de l'aparcament inferior, es suprimeixen els bancs existents de "Trencadis", es construeixen noves lloses sobre els buits existents sobre la Ronda Litoral i s'alleugereixen els volums existents, enderrocant els murs de pedra dels edicles.
La nova configuració del passeig es formalitza amb la disposició d'un plànol continu pavimentat amb dos tipus de fusta contrastats, IPE i pi cuperitzat, s'incorporen elements de jardineria que s'estendran a les pèrgoles existents, i en el costat mar, es disposa una franja de microaglomerat de 5 metres d'amplada que recorre longitudinalment el passeig en contacte amb la balustrada existent. El nou límit al costat de la ciutat es replanteja modificant l'accés als aparcaments per la Via Laietana, i ampliant i fent més accessible el passeig per als fluxos de vianants, disposant rampes i amplis trams escalonats.
Al costat del Passeig de Colom i orientats cap al mar es disposen dos nous edicles barrejats amb les pèrgoles existents, disposant així zones d'ombra annexes. Es tracta de dos volums senzills, paral·lelepípedes de 47,7 x 7,80 m, coberts amb una llosa de formigó blanc i tancaments exteriors de lames de fusta i vidre plegables, del costat Colom i passeig respectivament.